EL NOSTRE CLUB

HISTÒRIC
El nostre Club va néixer un 21 de Gener de 1984 amb motiu de la inauguració de la Piscina Joan Masgrau i el van formar, en un principi, com a junta gestora i, posteriorment, com a Junta directiva:
el Sr. Luis Juan Peña, president; el Sr. Joan Roca Castells, vicepresident ; el Sr. Miquel Campmany Marsat, secretari; el Sr. Joan Rius Santacruz, com a tresorer; el Sr. Domingo Salamó Pasola, vocal comissió esportiva; el Sr. Francisco Pol Sabaté, vocal comissió de manteniment, i el Sr. Baldiri Domènech Galindo, vocal de relacions públiques. Des del primer moment, es varen posar les piles i el dia 26 del mateix mes van aprovar en Assemblea general Extraordinària els estatuts i varen inscriure el Club en el Registre de Clubs i Associacions Esportives de la Direcció General de l´Esport amb el núm. 3404, posteriorment, el varen registrar en la RFEN amb el núm.473 i l´abreviatura "VILACAN", ja per sempre i per a totes les participacions esportives, que en varen ser moltes.

Es va participar en totes les competicions de Lliga, en les categories benjamí, aleví, infantil, júnior i absolut, campionats de Catalunya d´estiu i d´hivern, trofeus i, fins i tot, en Campionats d´Espanya.

Dins del càrrecs directius del Club cal destacar la figura del que va ser el seu president durant 25 anys, el Sr. Domingo Salamó Pasola (1989 fins al 2014).  Al llarg de tot el temps que ha estat com a directiu va lluitar perquè el Club continués vigent i en va veure de tots colors: des de quedar-se sense piscina, per les obres de remodelació del 1987 al 1989 a la piscina Joan Masgrau, que ens va obligar a desplaçar-nos a la piscina de Molins de Rei amb autocar per poder fer els corresponents entrenaments, i que ens va deixar amb només 4 nedadors, passant per moltes vicissituds i diverses juntes directives, fins a  la ventada de l´any 2009 que gairebé ens deixa sense club i que ens va obligar al trasllat forçós a les instal·lacions d'Atrium, amb la conseqüent reducció d'espais i l'allunyament del centre d'entrenament de molts esportistes que vivien a prop de l'antiga piscina, cosa que ens va deixar un altre cop amb molts pocs nedadors.

Poc a poc el club va tornar a remuntar, i va poder consolidar una bona base de nedadors i nedadores en les diferents categories. Fet que també es va poder assolir gràcies a la posada en marxa de l'Escola de Natació que assegura l'entrada al club de nedadors i nedadores ben preparats per competir a nivell federat, a més de crear una bona pedrera de futurs esportistes.

Tot i les dificultats que tenim per la manca d'espais per poder desenvolupar els entrenaments amb la freqüència i intensitat idònies, en els darrers anys el Club ha tornat a assolir uns excel·lents resultats, els nostres nedadores i nedadores, tot i les limitacions d'espais, demostren que són uns esportistes exemplars.

Aquesta bona feina dels darrers anys es va iniciar amb la Junta Directiva que va entrar el 13 de juny de 2014, amb el Sr. Carlos Masip com a president, i que ha tingut el relleu el passat 21 d'octubre de 2020 amb l'entrada de la nova Junta formada pel Sr. Andrés Andrés com a president, la Sra. Silvia Pineda com a vice-presidenta, la Sra. Victòria Ruiz com a secretària i el Sr. Raúl Matute com a tresorer.

Actualment, durant la temporada 2020/21, el CN Viladecans compta amb 66 nedadors (30 nois i 36 noies) i l'Escola de Natació té 20 nedadors (11 nois i 9 noies). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada